Fedezze fel cégcsoportunkat

DOFER Dohányfermentáló Zrt. - dohányfermentálás

A DOFER Dohányfermentáló története az 1860-as évek végére vezethető vissza, ugyanis egyes üzemei már az Önálló Magyar Dohányjövedék 1867. évi megteremtésekor megvoltak, illetve azt követően épültek. A dohánybeváltó üzemek a dohánytermelő tájak szerint, körzetenként alakultak ki.

Gépifermentáló Üzem

Mártírok u. 51., 5000 Szolnok
Tel: 56/421-666  Fax: 56/425-474
Email: dofer@continentaltobacco.com

1955. és 1957. között évi 3.000 tonna kapacitású gépi fermentáló üzemet alakítottak ki Szolnokon, kapacitását 1966-ban kétszeresére növelték. 1978-ban az újabb, évi 8.000 tonnás termelési lehetőségét megteremtő beruházás során a dohánygyárakba kerülő alapanyag minőségét javító kocsányozó gépsort szereltek fel. Az 1989-ben üzembe helyezett új válogatóvonal, a készáruprés, a dohánysilók és a korszerű laboratóriumi lehetőséget teremtett a dohányfeldolgozás európai színvonalának elérésére. A Continental Dohányipari Zrt. 1997-ben privatizációs eljárásban sikeresen megvásárolta a DOFER Dohányfermentáló Zrt-t. Két év alatt az új tulajdonos az üzemet teljesen felújította és a termelői hátterét is újjászervezte. Az újjászervezés érintette a palántanevelést, ahol korszerű úsztatott tálcás palánta nevelő telepek létesültek, a dohánytermesztést, mely során korszerű földművelő eszközök kerültek vásárlásra, illetve a dohányfermentálót, ahol a fermentáló gépsor teljes felújítására és új gépek beállítására került sor.

A cég évről-évre megélhetést biztosít több, mint ezer mezőgazdaságban dolgozó családnak, szaktanácsadással segíti a legjobb minőségű dohányok megtermesztését. A hazai dohánytermelésnek jelenleg 25%-át integrálja a DOFER. Az alaptevékenységhez szorosan kapcsolódnak a dohánytermesztés biológiai alapjaival összefüggő alkalmazói kutatások és a technológia tökéletesítésére irányuló műszaki fejlesztési tevékenységek.

Fajtaösszehasonlító kísérletek beállításával keressük azokat a dohányfajtákat, amelyek biztonságosan és gazdaságosan termelhetők. Új termesztési eljárások bevezetésével kapcsolatban elvégezzük azokat a gyakorlati munkákat, amelyek nélkülözhetetlenek a fejlődéshez. A technológiai kísérleteink tanulmányozását lehetővé tesszük, tapasztalatainkat különböző információs csatornákon publikáljuk.

Egy dohánytermék ízének megkomponálásakor mesterblendereink akár 15-20 különböző helyről származó dohánylevelet kevernek össze. Ezért termékeink előállításásához szükséges dohányokat, a hazai saját termesztésű dohányokon kívül, a világ számos országából, 4 kontinensről szerezzük be. Így például Braziliából, Argentínából, Spanyolországból, Olaszországból, Bulgáriából, Indonéziából, Törökországból.

Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyára

A magyar feldolgozó ipar fejlődése az 1860-as években kezdődött és az Osztrák-Magyar Monarchia igényeihez lett igazítva. A mezőgazdaság alapú iparágak (cukorgyárak, szeszfőzdék, malmok) voltak a legsikeresebbek. Húsz év múlva már 21 dohánygyár működött Magyarország határain belül.

Continental Dohányipari Zrt.

Dohány u. 1-3. H-3980 Sátoraljaújhely, Magyarország
Tel: +36 47 523-160, Fax: +36 47 321 228,
E-mail: factory@continentaltobacco.com

A dohányáruk előállítása 1891-ben kezdődött Sátoraljaújhelyen 80 munkással. Ebben az időben a szivarozás volt a dohányzás elterjedt formája. A szivarok munkaerő igényes előállítása, valamint a termék iránti egyre növekvő kereslet sarkallta a Magyar Királyi Kincstárat arra, hogy növelje a gyárak kapacitását.

Az új gyár 1894 őszén kezdte meg a gyártást 305 női, és 11 férfi dolgozóval. 1897-re a férfimunkások száma elérte a 620-at.

A dohányzási szokások megváltozása vezetett ahhoz, hogy elkezdték a kézzel készített cigaretták gyártását, majd az 1920-as évek végén a gépesítésnek köszönhetően jelentősen emelkedett a termelés. 1932 után a gyár már csak kizárólag cigarettákat gyártott. 

1945 és 1985 között a gyár fontos szerepet játszott a magyar belföldi dohánypiac szükségleteinek kielégítésében. 

A privatizáció során, 1992. július 28-án a Reynolds Tobacco Company (RJR), mely az Egyesült Államok második legnagyobb dohányipari cége, az állami részvényeinek felvásárlásával a sátoraljaújhelyi dohánygyár főrészvényesévé vált. Az RJR vezetősége piacra dobta Magyarországon a cég legismertebb termékeit (Camel, Winston, Salem), valamint folytatta a hagyományos hazai, szűrő nélküli márkák (Munkás, Kossuth) gyártását is. Az RJR minőségi követelményeinek megfelelően a gyártósor modernizálása elkerülhetetlenné vált. 

1997-ben az RJR vezetősége úgy döntött, hogy kivonul Magyarországról, így a sátoraljaújhelyi dohánygyár részvényeit eladta cégcsoportunknak, a Continental Dohányipari Csoportnak. Magyar tulajdonú vállalkozásunk megmentette a gyárat a biztos bezárástól ezzel megőrizve többszáz munkahelyet Magyarország elmaradott régiójában és az utókor számára egy történelmi jelentőségű gyáregységet.

1998. január 1-jén lett hivatalosan cégcsoportunk a sátoraljaújhelyi dohánygyár tulajdonosa. Azóta több, mint 20 millió eurót (közel 6 milliárd forint) fektetettünk gyártógépekbe és berendezésekbe, az építkezésbe és a munkaerőbe. Ezek eredményeként a gyár mindennemű dohánytermékek előállítására alkalmassá vált. 

A Continental Dohányipari  Zrt. irányítási rendszere ISO 9001:2015 szerinti tanúsítással rendelkezik termékeink folyamatos, jó minősége érdekében. Dolgozóink maximálisan elkötelezettek, hogy az egyre magasabb szintű termeléssel a gyárból kikerülő termékek világszínvonalú minőséget nyújtsanak a felnőtt dohányosok számára.

Continental Tobacco Nemzetközi Értékesítés

Miután a magyarországi piacon való megjelenésünk sikeres volt, cégünk tudatosan kezdte kiépíteni nemzetközi piaci jelenlétét is. Bár jelenleg nemzetközi üzleti tevékenységünk nagyobb része az EU-n belül zajlik, több mint 25 országban szolgáljuk ki ügyfeleinket – akár olyan távoli országokban is, mint Japán.

Continental Dohányipari Zrt.

Dohány u 1-3, Sátoraljaújhely, H-3980 Magyarország
Tel: + 36 47 523-167
E-mail: sales@continentaltobacco.com

Annak érdekében, hogy a piaci igényeknek legjobban megfeleljünk, négy európai leányvállalatunk (Németországban, Olaszországban, Szlovákiában, és Romániában) elsősorban saját márkáink értékesítésével foglalkozik.

Stratégiai partnerkapcsolatainknak köszönhetően számos saját márkás termékek bérgyártásának a projektjébe bekapcsolódtunk. Termékpalettánk egyaránt lefedi az árérzékeny és a minőségi kategóriákat. Kinálatunkban megtalálhatóak a prémium cigaretták, a filteres, természetes dohánylevélbe burkolt szivarkák, a dohányfóliás szivarkák, a vágott dohányok különboző kiszerelésben, valamint a filteres cigarettahüvelyek.

Büszkék vagyunk partnereink dinamikus növekedésére, ugyanakkor fáradhatatlanul keressük az új lehetőségeket és kihívásokat a világ számos országában.