A Continental Dohányipari Zrt. január 15-én tartotta hagyományos évnyitó munkásgyűlését a sátoraljaújhelyi dohánygyárban. Az eseményen Füzi Csaba vezérigazgató összegezte a 2023-as év kiemelkedő eseményeit, betekintést engedett a társaság eredményeibe, és bemutatta a 2024-es évre vonatkozó terveket.

A 2023-as év számos meghatározó mérföldkövet hozott a dohánygyár számára: többek között sikeresen integrálta a társaság a termelési folyamatokba a 2022 végén átadott üzemcsarnokot és dohány előkészítési gépsort, amely különdíjjal gazdagodott a Gyártástrend „Év Gyára” projektversenyén, és azóta is magas kihasználtsággal működik, valamint egy, a gyár szomszédságában lévő, mintegy 8 000 négyzetméteres raktárterülettel bővült a logisztikai infrastruktúra.

A dohánytermelés tekintetében szintén fontos előrelépések történtek: mérföldkőnek tekinthető a dohányfelvásárlási-alapár 50 százalékos emelése, amely jelentős támogatást nyújtott a dohánytermelők számára, valamint a Virginia dohány eredményes felvásárlása, amelyet 50 százalékos növekedéssel zárt a cégcsoport a 2022-es évhez képest.

A 2024-es év kapcsán Füzi Csaba elmondta, hogy a vállalat rugalmas stratégiával és elkötelezettséggel tekint a jövőbe, készen arra, hogy alkalmazkodjon az iparági változásokhoz, és továbbra is támogassa a hazai dohánytermelést. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a szabályozási változások 2024 után befolyásolhatják a piaci környezetet, és a vállalat elkötelezett a stabil működés és a dolgozói jólét mellett, figyelembe véve a kihívásokat és a változásokat.