Zöldmezős beruházás megvalósítására alkalmas telket vásárolt, ezzel növelte jelenlétét a Sátoraljaújhelyi Ipari Parkban a hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport. A tranzakció nyomán a sátoraljaújhelyi dohánygyárat is tulajdonló társaság immár mintegy 2,7 hektárnyi terület felett diszponál az Ipari Park területén. A megvásárolt telek felhasználási módjáról a jelenleg is zajló tervezési-előkészítési időszakot követően születik döntés.

A Continental Dohányipari Csoport bérlőként már a mostani telekvásárlást megelőzően is jelen volt a Sátoraljaújhelyi Ipari Parkban, ugyanis a társaságot 2022 júliusában nyertesként hirdette ki a sátoraljaújhelyi önkormányzat egy, az Ipari Parkban található logisztikai csarnok 5 éves bérbeadási konstrukciójára vonatkozó pályázaton.

A telekvásárlás nyomán ez a jelenlét tovább erősödik, a társaság immár mintegy 2,7 hektárnyi terület felett rendelkezik az iparterületen. Egyúttal lehetővé válik, hogy a vállalat zöldmezős beruházás megvalósításába kezdjen egy, a sátoraljaújhelyi dohánygyár területén kívül eső, külső telephelyen.

A tranzakció zárását követően a Continental megkezdte a telek hasznosításának előkészítését – a terület felhasználásának módja alapos tervezés után kerül meghatározásra. A tervezési fázisban a lehetséges felhasználási módok költségigényét, valamint a sátoraljaújhelyi dohánygyárban felmerülő termelési- és raktározási igényt egyaránt szem előtt tartja a társaság.

A terjeszkedés egyúttal a több mint 25 éves múltra visszatekintő cégcsoport fejlődésének újabb mérföldköveként is tekinthető, amelyet az elmúlt években többek között a sátoraljaújhelyi dohánygyár technológiai modernizációja, illetve termelési kapacitásának és munkavállalói létszámának növekedése fémjelzett, egyre növekvő gazdasági eredményesség elérése mellett.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója szerint az Ipari Park, amellett, hogy közvetett módon jelentősen támogatja Sátoraljaújhely fejlődését és ösztönzi a helyi foglalkoztatást, teljes infrastrukturális ellátottságot és logisztikai kapcsolódási lehetőségeket biztosít. Hozzá tette, ezek olyan attribútumok, amelyek társaság számára is különösen vonzóvá tették a területet. A vezérigazgató megjegyezte továbbá, a zöldmezős beruházás megvalósítása a tervezési fázist, valamint a jelenlegi, bizonytalan piaci helyzet nyomán kialakult költségszintek normalizálódását követően indulhat meg.