November elején jövőkép konferenciát tartott 90 vezető és szakértő, valamint a cégtulajdonosok részvételével a Continental Dohányipari Csoport Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Hotelben megrendezett jövőkép konferencia elsődleges célja az volt, hogy a dohányipari vállalat munkatársai a tulajdonosokkal együtt feltárják azokat az irányokat, amelyek a következő években meghatározók lesznek a cégcsoport fejlődésében, illetve, hogy átbeszéljék a jelenlegi és várható piaci trendeket.

A kétnapos esemény során a meghívott résztvevők megemlékeztek az idén jubiláló sátoraljaújhelyi dohánygyár elmúlt 130 évéről, valamint 9 fős vegyes csoportokban dolgoztak különböző szakmai témákon. A jövőkép konferencia fókuszában a dohánygyár jelenlegi és várható trendjeinek átbeszélése és a Continental jövőbeli fejlesztési irányairól történő közös gondolkodás állt. Az elsődleges cél pedig az volt, hogy a vezetőség a munkatársakat bevonva tekintse át, hogy hogyan képzeli el a dohánygyár működését és tevékenységét a következő 20 évben.

Idén a rendezvény programját színesítette Dr. Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabda kapitány előadása, amely a „Tradíció, csapat, jövő” címet viselte és Dr. Szvetelszky Zsuzsa kutató, egyetemi tanár emberi kapcsolatokról szóló prezentációja, amelyben a szakértő a dolgozói kapcsolatokra is kitért.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója úgy véli, a kétnapos konferencia eredményes volt, a javaslatok és a felmerült fejlesztési ötletek feldolgozása pedig már elkezdődött. Hozzátette, az ötletek nagyrészével várhatóan lehet majd találkozni a Continental stratégiai terveiben.