A Continental Dohányipari Csoport küldöttsége 2023 február végén és március elején dominikai üzleti úton vett részt, amelynek keretében a közép-amerikai országban megrendezett Procigar fesztivált is meglátogatták. A cégcsoport vezetősége azzal a céllal indult útnak, hogy potenciális partneri együttműködésekről, valamint saját, gépi készítésű, természetes dohánylevélbe burkolt szivarkamárkáik exportját támogatandó egyeztessenek a helyi dohánytermesztés és dohánygyártás, valamint a szivarkereskedelem prominens képviselőivel.

A Continental Dohányipari Csoport küldöttsége a napokban tért haza a Dominikai Köztársaságból, ahol a lehetséges együttműködéseket keresve számos cégvezetővel és minisztériumi képviselővel tárgyaltak, továbbá részt vettek a február 19. és 25. között, a közép-amerikai ország két városában, La Romanában és Santiagóban megrendezett Procigar fesztiválon is. A fesztivál középpontjában a prémium dohánytermékek népszerűsítése áll, nem véletlen, hogy a Dominikai Köztársaságot a világ vezető prémium szivarokat előállító országaként tartják számon.

„Az üzleti út során együttműködési lehetőségeket keresve vettünk részt különböző tárgyalásokon a gépi szivargyártás és a prémium szivargyártás területének helyi képviselőivel, valamint szivarkereskedőkkel egyeztettünk a gépi készítésű, természetes dohánylevélbe burkolt szivarkáink exportjának elősegítése érdekében. Ezek mellett a Procigar fesztiválra is sikerült eljutnunk.” – mondta el Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója az út kapcsán.

A Continental Dohányipari Csoport vezetői által meglátogatott fesztivál nemcsak kulturális és dohányipari, hanem országimázs szempontjából is jelentős eseménynek tekinthető. A Procigar Fesztivál célja a dominikai dohányipari termékek népszerűsítése, megerősítve jelenlegi pozíciójukat, mint a világ legjobb prémium szivarjainak exportőre. Az eseményen a vendégek különböző túrákon és vezetett látogatásokon vehetnek részt a világ legnagyobb és legexkluzívabb prémium szivargyáraiban és dohánymezőin, valamint a Dominikai Köztársaságot népszerűsítő szabadidős túrákon. Minden nap egy nagyszabású vacsorával végződött, ahol több mint 800 dominikai és nemzetközi vendég gyűlt össze, hogy ünnepeljék a dominikai szivart.