Új, három csarnok felépítését, gépbeszerzéseket és energetikai korszerűsítést is magában foglaló, mintegy 16,5 milliárd forint összértékű beruházási programot hajt végre a hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport. Az ingatlanfejlesztések első, szimbolikus lépéseként a társaság tulajdonosai és vezetői, illetve Sátoraljaújhely polgármestere ünnepélyes keretek között helyezték le a csomag részét képező zöldmezős raktárépület alapkövét a Pataki úti új iparterületen. A fejlesztések lehetővé teszik a Continental számára a további gépbetelepítéseket, a termelési kapacitás növelését, a raktározási folyamatok modernizálását, így a fenntarthatóság és versenyképesség növelését.

A Continental Dohányipari Csoport ünnepélyes keretek között helyezte el az új raktárépületének alapkövét Sátoraljaújhely városon kívül eső iparterületén. Az eseményen Szamosvölgyi Péter polgármester, ifj. Sánta János, a cégcsoport egyik tulajdonosa és Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója is köszöntőt mondott.

Az új, 1 200 négyzetméteres csarnok építése most kezdődött, és várhatóan idén novemberben be is fejeződik. A raktárépület az első olyan, saját tulajdonú ingatlanfejlesztés, amely nem a Continental Dohányipari Csoport tulajdonában lévő történelmi, 133 éves gyártelepen épül fel. A korszerű raktárcsarnok melletti telken hamarosan egy 7 200 négyzetméteres, részben kétszintes gyártási csarnok, a jelenlegi gyár melletti ipari területen pedig 3500 négyzetméteres modern technikával felszerelt készáru raktár épül, melyek tervezése folyamatban van. A csarnokok alapterülete összesen közel 12 000 négyzetméter, ugyanakkor a többszintes kivitelezésnek köszönhetően mintegy 19 000 négyzetméterrel bővítik a Continental rendelkezésére álló termelési-, raktár- és irodakapacitást.

A beruházások összértéke, beleértve a gépbeszerzéseket és a Gyármentő Program keretében már jelenleg is zajló energetikai korszerűsítést és napelem-telepítést, meghaladja a 16,5 milliárd forintot. A teljes beruházáscsomag befejezésének céldátuma 2026 közepe.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipart Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a jelen beruházáscsomag a Continental Dohányipari Csoport és a helyi közösség számára is fontos mérföldkő: egyrészt orvosolja azt a termelési és raktárkapacitás hiányt, amelyet a 2022-ben átadott üzemcsarnok által lehetővé vált termelés növekedés eredményezett, másrészt általa további fejlesztéseket hajthat végre a társaság és ez várhatóan újabb 60 munkahelyet teremt a cégnél. Ezzel megerősítve a vállalat pozícióját, mint Sátoraljaújhely egyik legnagyobb foglalkoztatója, és az eddigieknél is nagyobb mértékben járulhat hozzá a régió gazdasági fejlődéséhez.