Szeptember 27-28-án ismét megrendezte a Tobacco Magazin a hazai dohányipar meghatározó konferenciáját, a Tobacco Hungary-t, amelynek ezúttal a balatonalmádi Hunguest Hotel BÁL Resort adott otthont. A rendezvényen, a hagyományoknak megfelelően ezúttal is jelen volt a Continental Dohányipari Csoport – a társaság, amellett, hogy saját standdal képviseltette magát, Bányász József, országos üzletfejlesztési vezető révén a hazai dohányipar aktuális kihívásaival kapcsolatos ágazati kerekasztal-beszélgetésen is részt vett.

Immár hatodik alkalommal rendezte meg a Tobacco Magazin éves dohányipari találkozóját, a Tobacco Hungary-t. A két napot felölelő program ezúttal is a szektort aktuálisan leginkább érintő témákat helyezte a fókuszba – többek között a dohánypiac előtt álló kihívások, a feketepiaci helyzet, a nem-dohánytermékek hatékony értékesítése, az aktuális HR-kihívások és a fenntarthatóság is szóba kerültek az előadások, illetve panelbeszélgetések során.

A szakmai konferencia második napján került sor az „Ágazati kerekasztal a piac szereplőivel az aktuális kihívásokról” című kerekasztal-beszélgetésre, amelyen Bányász József, a Continental országos üzletfejlesztési vezetője mellett Apáti Béla, a Rónatabak Kft. ügyvezetője, Lustyik János, az Imperial Tobacco Magyarország Kft. ügyvezetője, Nagy Sándor András, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. Vállalati kapcsolatokért felelős vezetője és Vizi Tamás, a Philip Morris Magyarország Kft. Speciális Üzleti Partnerek osztályának vezetője vettek részt. A panelbeszélgetést Földi Bence, a Tobacco Magazin főszerkesztője moderálta.

A beszélgetés elsősorban a dohánykereskedelmi kihívásokat világította meg – többek között a feketekereskedelem aktuális tendenciáit, a hevített dohánytermékek értékesítési trendjeit, valamint az egységcsomagolás bevezetése óta eltelt időszak tapasztalatait is körbejárták a szakértők. Utóbbi téma kapcsán egyetértettek abban, hogy az eltelt mintegy 8 hónap alapján korai következtetéseket levonni, hiszen a trafikosok munkáját továbbra is segítik az átmenetet elősegítő navigációs kártyák. A résztvevők emellett a jövőre vonatkozó várakozásaikat is megosztották a publikummal.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója szerint a Tobacco Hungary hozta a tőle megszokott, családias hangulatot, amelyet az is támogatott, hogy a szakmai diskurzus mellett ezúttal könnyedebb hangvételű előadások – mint Ördög Nóra és Nánási Pál kisbolt-üzemeltetési tanácsai, vagy Görög Ibolya protokollszakértő útmutatója – is a program részét képezték.