Lezárult a tavaszi duális gyakornoki időszak a sátoraljaújhelyi dohánygyárban – a félév során négy diák is a dohánygyár kötelékében töltötte szakmai gyakorlatát, közülük mindannyian sikeresen abszolválták az időszakot. A diákok a Continental Dohányipari Zrt. és a Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium közötti együttműködés keretében megvalósult program teljesítése nyomán logisztikai technikusi képesítéssel gazdagodtak, egy fő közülük pedig, a gyakornoki státuszt követően, immár a sátoraljaújhelyi dohánygyár állandó dolgozójaként kezdheti meg szakmai pályafutását.

A sátoraljaújhelyi dohánygyár és a Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium közti együttműködés tavaly vette kezdetét – a négy diák az iskolában teljesített képzés után fél évet töltött el a dohánygyárban, logisztikai technikusként.

A duális gyakornoki időszak alatt a diákok a logisztika számos területét megismerhették, a vámjövedéktől kezdve, a raktározáson és a belső logisztikán át a műszaki raktárig. Emellett a dohánygyári létbe is betekintést nyerhettek, hiszen párokban, A és B hét váltásban dolgoztak. Elmondták, fontos volt számukra, hogy kiemelt figyelmet kaptak a program során, amely az eredményeikben is megmutatkozott.

„Társaságunk számára kiemelten fontos a fiatal generáció kinevelése és foglalkoztatása, ezzel is növelve a régió munkaerő-megtartó képességét. A gyakornoki program ezen törekvés kiemelt pillére: nem csak értékes szakmai tudást nyújt a diákoknak, de számunkra is fontos tapasztalatokat biztosít a következő generáció megismerésében, kompetenciáik feltérképezésében. Bízunk benne, hogy a jövőben is számos diákot ismerhetünk meg a program keretein belül” – mondta el Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.

A Continental évek óta foglalkoztat diákokat gyakornokként: korábban a Miskolci Egyetemmel valósított meg duális programot a társaság, amelynek nyomán szintén akadt olyan diák, aki a dohánygyár kötelékében kezdte meg a programot követően a karrierjét.