Január 23-án sor került a Continental Dohányipari Zrt. tradicionális évnyitó munkásgyűlésére. A társaság által tulajdonolt sátoraljaújhelyi dohánygyár novemberben átadott, modern üzemcsarnokában megtartott tájékoztató során a társaság vezérigazgatója, Füzi Csaba ismertette a 2022-es év eredményeit, és az idei év célkitűzéseit.

Az évnyitó gyűlésen Füzi Csaba mindenekelőtt megragadta az alkalmat, hogy megköszönje a társaság dolgozóinak lelkiismeretes munkáját, amellyel hozzájárultak a 2022 novemberében lezárt, mintegy másfél évet felölelő, közel 10 milliárd forint értékű beruházás sikeres megvalósításához. A Continental Dohányipari Zrt. az új üzemcsarnok átadása, és a gépsorok korszerűsítése mellett is eredményes évet zárt, ezzel megerősítve a hazai és regionális dohánypiacon betöltött stabil pozícióját.

Füzi Csaba elmondta, a 2023-as év során további kihívások elé néz a vállalat: az új beruházások kapacitásainak maximális lekötése további lehetőségeket kínál, különösen, ami az előkészítés területét illeti. Mindemellett a nemzetközi piacon is egyre nagyobb kereslet fedezhető fel, amely teret nyit a Continental exporttevékenységének kiterjesztésére.

A gyártási- és értékesítési szempontok mellett a munkavállalói jóllét is kiemelten fontos szerepet tölt be a cég életében, ezért a novembertől áprilisi időszakig tartó rezsiár-kompenzációs juttatás mellett már most megkezdődtek az idei évi inflációkövető bérfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések is.