Finalistaként zárta az „Év Gyára” projektversenyt a Continental Dohányipari Csoport. A hazai ipari technológia mértékadó szakmai felülete, a Gyártástrend szervezésében megvalósult versenyen a társaság „Az év gyártási / termelési projektje” kategóriában vett részt, tavaly átadott, közel 10 milliárd forint értékű beruházása révén. Az ünnepélyes díjátadóra, amelyről a Continental oklevéllel térhetett haza, a budapesti LaVida DUNA Rendezvényházban került sor.

Az „Év Gyára” versenyt 2015 óta rendezi meg a Gyártástrend, azzal a céllal, hogy díjazza a leginnovatívabb gyártási, termelési projekteket. A díjak odaítélése során – amelyről szakmai zsűri gondoskodik – fontos szempont, hogy az indulók reflektáljanak a megváltozott környezeti és gazdasági helyzetekre, és hatékony választ adjanak a kor aktuális kihívásaira, ezzel pedig jó gyakorlatként szolgáljanak a teljes gyártói-, termelői szegmens számára.

A Continental Dohányipari Csoport „Az év gyártási / termelési projektje” kategóriában szállt versenybe, tavaly átadott, közel 10 milliárd forint értékű beruházása révén, amelynek kiemelt eleme a sátoraljaújhelyi dohánygyár területén létrehozott, új dohány-előkészítési üzemcsarnok átadása volt. A fejlesztés a termelési-kapacitás, a robotizáció és a versenyképesség szempontjából is meghatározó mérföldkőnek tekinthető a társaság életében, emellett azt is elősegíti, hogy a Continental további munkahelyeket teremtsen a régióban.

A kategória rendkívül kiélezett versenyt hozott, a társaság pedig végül finalistaként zárt, más meghatározó hazai ipari szereplő társaságában.

„Az új üzemcsarnok átadása számos új lehetőséget nyitott meg társaságunk számára – megtisztelő, hogy a jelentőségét a szakma is elismeri, még annak fényében is, hogy a dohányipar technológiai szempontból, természetszerűleg, kevésbé úttörő, mint például az autóipar. Ezúton gratulálok minden díjazottnak!” – mondta el az Év Gyára verseny kapcsán Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.