A Continental Dohányipari Csoport sikeres beszerzőúton biztosította a következő évek szivarkagyártásához szükséges, kiváló minőségű szivardohány mennyiséget Jemberből, Indonézia szivardohány fővárosából.

Jember Indonézia szivardohány fővárosaként ismert, ezért minden tavasszal a dohánypiaci szakemberek utazási célpontjává válik. A bőséges munkaerő, a vulkanikus talaj és a kedvező klíma ideális feltételeket biztosít a dohánytermesztéshez. A szivar boríték dohányok a legfinomabb vékony szövetű, kiválóan nyújtható és ritka erezettel rendelkező fajták, amelyek itt szabad ég alatt és speciális sátorfedéssel egyaránt termelhetőek.  A termesztési folyamat magában foglalja a szárítást és a természetes fermentálást, amelyek során a dohányok íze és aromája kialakul. Többféle különböző tulajdonságokkal rendelkező fajtákból válogathatunk, mint a Jáva Besuki, Connecticut, Szumátra, TBN, és még néhány kisebb fajta. Legtöbbjükre jellemző, hogy a közép és délamerikában termelt dohányoknál enyhébb ízvilággal és erősséggel rendelkeznek.

Az ebben rejlő lehetőségeket a Continental Dohányipari Csoport is kiaknázta: annak ellenére, hogy a 2023-as év közepes terméssel zárult, a társaság sikeresen lekötötte és megvásárolta a szükséges mennyiséget, amelyek 2025 második felétől kerülnek ténylegesen felhasználásra Magyarországon. A hosszú távú készletezés ugyan jelentős beruházást igényel a vállalat részéről, ugyanakkor kivételes biztonságot teremt a következő években a szivarka gyártásához, amely a Continental Dohányipari Csoport termékportfóliójának egyik kiemelt eleme.

Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a Continental Dohányipari Csoport kiemelten figyel a szigorú minőségi előírások betartására és az állandó beszállítói kapcsolatok fenntartására, hiszen ezen tényezők lehetővé teszik, hogy a fogyasztók mindig a legmagasabb minőségű termékeket kapják. Hozzátette, a jemberi dohánytermelő területekkel való együttműködés nem csak hogy elősegíti a kiváló minőségű szivarok gyártását, de hozzájárul a helyi közösségek támogatásához és a termelési folyamatok fenntarthatóságához.