Lezárult a munkavállalók hagyományos, éves értékelési folyamata Sátoraljaújhely egyik legnagyobb munkaadója, a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyárában. A társaság a teljesítmény-értékeléseket követően összesen mintegy 140 millió forint értékben osztott ki jutalmat dolgozói körében. Sor került emellett a szintén éves rendszerességű bérfejlesztésre is, amelynek nyomán a Continental-munkavállalók fizetése átlagosan 10 és 20 százalék közötti mértékben emelkedett.

A több mint 500 munkavállalót foglalkoztató Continental Dohányipari Zrt. 2008 óta alkalmaz teljesítménymenedzsment-rendszert (TMR) sátoraljaújhelyi gyárában. A TMR vállalati, osztályszintű-, és egyéni célokat egyaránt tartalmaz, az értékelés objektív mérőszámok alapján történik. A munkavállalókat emellett kompetenciájuk alapján is díjazza a társaság. Az értékelésekre rendszerint az előző év összegzését követően, februárban, míg a kifizetésre márciusban kerül sor.

Az idei teljesítményértékelés nyomán az odaítélt jutalmak összege elérte a bruttó 140 millió forintot. A dolgozók átlagosan egyhavi juttatásuk 110-120 százalékát kapták meg, egyes munkavállalók esetében pedig ez a mutató a 200 százalékot is elérte. Ezt az összeget az elmúlt év decemberében mindenkinek kifizetett 1 havi karácsonyi jutalmon felül utalta munkatársainak a cég.

A Continental Dohányipari Zrt. egyúttal a szintén évente megjelenő gyakorlatának megfelelően bérfejlesztést is végrehajtott, amelynek elsődleges mozgatórugói ezúttal az infláció, valamint a minimálbér, illetve a garantált bérminimum növekedése voltak. A bérfejlesztés részleteit az Üzemi Tanáccsal, valamint a munkavállalók szakszervezetével közösen dolgozta ki a társaság, amelynek eredményeként a dolgozók alapbére minimum 10, legfeljebb 20 százalék mértékben emelkedett.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója elmondta, a teljesítménymenedzsment-rendszer célja, hogy a kollégák szakmai fejlődésének dinamikus támogatója legyen, egyúttal a vállalati célok megvalósulását is elősegítse. Hozzátette, meglátása szerint mindezt hatékonyan teljesíti, emellett pedig jelentősen hozzájárul a munkavállalók szervezeti életútjának alakításához, kompetenciáik korrigálásához és fejlesztéséhez.